Visserij officier alle vissersschepen S4 / W4 - Zeevisvaart

Visserij officier alle vissersschepen S4/W4 STC mbo college

Je toekomstig beroep

Als Visserij officier alle vissersschepen werk je op een trawler of kotter. Afhankelijk van het soort schip, blijf je in de Nederlandse wateren of ga je verder van huis. Je werkt als stuurman en als scheepswerktuigkundige. Als stuurman loop je wacht op de brug en controleer je continue of het schip de juiste koers vaart. Je houdt je bezig met navigatie en communicatie. Als werktuigkundige werk je in de machinekamer en zorg je voor het onderhoud van de installaties aan boord. Een avontuurlijke baan die dichtbij de natuur staat.

Je opleiding en vakkenpakket

Bij ons op school leer je navigeren zodat je op een veilige en economische wijze naar de visgronden kunt stomen. Daarnaast leer je hoe het technisch onderhoud aan boord moet uitvoeren zodat je alle mogelijke storingen aan boord kunt verhelpen. Maar er is vooral aandacht voor alles wat met het vissen te maken heeft. Je leert netten boeten en repareren en scholen vis opsporen met behulp van de apparatuur aan boord. Ook leer je hoe je op verantwoorde wijze vis moet vangen en verwerken. Tijdens je opleiding krijg je les in onder andere de volgende vakken: Navigatie, Meteo, Instrumenten, Elektrotechniek, Theorie visserijkunde, Voortstuwing en Machinekamer. Een deel van je opleiding breng je door op de Visserijsimulator en in het boetlokaal.

Goed om te weten
Met dit diploma en de nodige vaartijd (die je in de praktijk opdoet) heb je een wereldwijde vaarbevoegdheid op alle categorieën vissersschepen. We bieden deze opleiding aan op onze locatie in Katwijk en in Stellendam.

Om aan de opleiding Visserij officier alle vissersschepn S4/W4 te kunnen beginnen, moet je een medische keuring ondergaan. Keuringsartsen en verdere informatie vind je op de website van de Inspectie Leefomgeving en Transport. 

Voor de locatie Stellendam geldt dat je het derde en vierde jaar van je opleiding volledig in Katwijk aan Zee volgt.

Op de website van het SBB kun je informatie vinden over je kansen op werk en stage.

Waar kun je aan de slag?

Je kunt na de opleiding aan de slag op de grote, internationaal opererende hektrawlers als stuurman (S4) of scheepswerktuigkundige (W4).

Schoolkosten
Als je je aanmeldt voor deze opleiding, moet je rekening houden met school- en andere kosten. Klik op onderstaande links voor het overzicht per opleiding/locatie, per jaar.
Schoolkosten Katwijk aan Zee bol visserij officier alle vissersschepen S4 / W4
Schoolkosten Stellendam bol visserij officier alle vissersschepen S4 / W4

Na je opleiding

Wil je na je opleiding verder leren? Denk dan ook eens aan het volgen van een hbo-opleiding aan de Rotterdam Mainport Institute.

Open dagen

Heb je vragen over deze opleiding? Neem dan even contact met ons op of bezoek een open dag of infomiddag. Ben je na het bijwonen van een open dag nog niet helemaal zeker of deze opleiding bij je past? Meld je dan per e-mail aan voor een meeloopdag of vraag een studiekeuzeadvies aan.

Aanmelden
Wil je je na het lezen van deze informatie aanmelden? Kies hieronder voor de aanmeldlink met de juiste locatie

 

Opleidingsniveau:
mbo niveau 4
Leerwegen:
bol (mbo)
Duur:
4 jaar
Start:
9 september 2019
Branche:
Zeevisvaart
Opleidingseisen:
minimaal een diploma kaderberoepsgerichte leerweg
overgangsbewijs havo / vwo klas 3 naar 4
relevant, door de overheid erkend bewijsstuk of diploma

Lloydstraat 300

3024 EA Rotterdam

Telefoon: 010 - 44 86 444

E-mail: voorlichting@stc-r.nl