Visserij officier alle vissersschepen S4 (niveau 4) - Zeevisvaart

Mbo-opleiding Visserij officier alle vissersschepen S4 | STC mbo college

Je toekomstig beroep

Als Visserij officier alle vissersschepen S4 werk je als stuurman op een trawler of kotter. Afhankelijk van het soort schip, blijf je in de Nederlandse wateren of ga je verder van huis. Als stuurman loop je wacht op de brug en controleer je continue of het schip de juiste koers vaart. Je houdt je bezig met navigatie en communicatie. Met dit diploma en de nodige vaartijd (die je in de praktijk opdoet) heb je een wereldwijde vaarbevoegdheid op alle categorieën vissersschepen, bijvoorbeeld internationaal opererende hektrawlers.

Je opleiding en vakkenpakket

Bij ons op school leer je navigeren zodat je op een veilige en economische wijze naar de visgronden kunt stomen. Maar er is vooral aandacht voor alles wat met het vissen te maken heeft. Je leert netten boeten en repareren en scholen vis opsporen met behulp van de apparatuur aan boord. Ook leer je hoe je op verantwoorde wijze vis moet vangen en verwerken. Tijdens je opleiding krijg je les in onder andere Navigatie, Meteo, Instrumenten, Theorie visserijkunde en Voortstuwing. Een deel van je opleiding breng je door op de Visserijsimulator en in het boetlokaal.

Op de website van het SBB kun je informatie vinden over je kansen op werk en stage.

Leuk om te weten

Open dagen

Wil je meer weten over deze opleiding? Bezoek dan een open dag of infomiddag. Ben je na het bijwonen van een open dag nog niet helemaal zeker of deze opleiding bij je past? Meld je dan per e-mail aan voor een meeloopdag of vraag een studiekeuzeadviesgesprek aan.

Aanmelden
Wil je je na het lezen van deze informatie aanmelden? Kies hieronder voor de aanmeldlink met de juiste locatie

Schoolkosten
Als je je aanmeldt voor deze opleiding, moet je rekening houden met school- en andere kosten. Klik op onderstaande link voor het overzicht.

Mbo-opleiding Visserijofficier alle vissersschepen S4 | STC mbo college

Opleidingsniveau:
mbo niveau 4
Leerwegen:
bol (mbo)
Duur:
4 jaar
Start:
7 september 2020
Branche:
Zeevisvaart
Opleidingseisen:
minimaal een diploma kaderberoepsgerichte leerweg
overgangsbewijs havo / vwo klas 3 naar 4
relevant, door de overheid erkend bewijsstuk of diploma
mbo-niveau 3 diploma

Lloydstraat 300

3024 EA Rotterdam

Telefoon: 010 - 44 86 444

E-mail: voorlichting@stc-r.nl