Stuurman/werktuigkundige zeevisvaart SW6 (niveau 2) - Zeevisvaart

Mbo-opleiding Stuurman werktuigkundige zeevisvaart SW6 | STC mbo college

Je toekomstig beroep

Als Stuurman / werktuigkundige zeevisvaart werk je op een trawler of kotter van maximaal 24 meter en maximaal 30 mijl vanaf de kust. Afhankelijk van het schip waar je op werkt blijf je in de Nederlandse wateren of ga je verder van huis. Je belangrijkste taken aan boord zijn het wachtlopen en het onderhouden van de technische installaties. Daarnaast zet je de netten uit en controleer je deze. Na het vangen van de vis verwerk je deze zodat de kwaliteit gewaarborgd blijft. Je streeft daarbij naar een optimale kwaliteit van de vis en werkt volgens de wettelijke voorschriften op het gebied van gezondheid en milieu.

Benieuwd of deze opleiding iets voor jou is? Volg de onderstaande live sessie donderdag van 13.30 tot 15.30 uur in Microsoft Teams. Zorg dat je vijf minuten voor de starttijd ingelogd bent.

Je opleiding en vakkenpakket

Bij ons op school leer je navigeren zodat je op een veilige en economische wijze naar de visgronden kunt stomen. Daarnaast leer je hoe het technisch onderhoud aan boord moet uitvoeren zodat je alle mogelijke storingen aan boord kunt verhelpen. Maar er is vooral aandacht voor alles wat met het vissen te maken heeft. Je leert netten boeten en repareren en scholen vis opsporen met behulp van de apparatuur aan boord. Ook leer je hoe je op verantwoorde wijze vis moet vangen en verwerken. Tijdens je opleiding krijg je les in onder andere Navigatie, Meteo, Instrumenten, Elektrotechniek, Voortstuwing, Vismethoden, Visserijkunde, Visverwerken en Netten berekenen. Een deel van je opleiding breng je door op de visserijsimulator en in het boetlokaal.

Op de website van het SBB kun je informatie vinden over je kansen op werk en stage.

Leuk om te weten

Heb je na deze opleiding nog zin om verder te leren? Dan kun je doorstromen naar de opleiding tot Stuurman / werktuigkundige vissersschepen SW5.

Open dagen

De voorlichting van het STC mbo college gaat online door! Wanneer het jou uitkomt, kijk je diverse video’s terug. Het is misschien iets anders dan je van ons gewend bent, maar ook online proberen wij jou een zo goed mogelijk beeld te geven van onze school, de opleiding, stage en toekomstig beroep.

Ben je na de online voorlichting nog niet helemaal zeker of deze opleiding bij je past? Meld je dan per e-mail aan voor een meeloopdag of vraag een studiekeuzeadvies aan.

Heb je aanvullende vragen over de opleiding, neem dan contact op met de locaties Stellendam (0187 – 49 19 68) of Katwijk (071 – 401 32 98).

Aanmelden
Wil je je na het lezen van deze informatie aanmelden? Klik hieronder op de button met de juiste locatie.

Katwijk

Stellendam

Schoolkosten
Als je je aanmeldt voor deze opleiding, moet je rekening houden met school- en andere kosten. Klik op onderstaande links voor het overzicht per opleiding/locatie, per jaar.

Mbo-opleiding Stuurman werktuigkundige zeevisvaart SW6 | STC mbo college

 

Opleidingsniveau:
mbo niveau 2
Leerweg:
bol (mbo)
bbl (mbo)
Duur:
2 jaar
Start:
7 september 2020
Branche:
Zeevisvaart
Opleidingseisen:
minimaal een diploma basisberoepsgerichte leerweg
overgangsbewijs havo / vwo klas 3 naar 4
mbo-niveau 1 diploma
relevant, door de overheid erkend bewijsstuk of diploma

Lloydstraat 300

3024 EA Rotterdam

Telefoon: 010 - 44 86 444

E-mail: voorlichting@stc-r.nl