Stuurman/werktuigkundige vissersschepen SW5 (niveau 3) - Zeevisvaart

Mbo-opleiding Stuurman werktuigkundige vissersschepen SW5 | STC mbo college

Je toekomstig beroep

Als Stuurman / werktuigkundige vissersschepen werk je op een trawler of kotter van maximaal 60 meter lengte. Afhankelijk van het soort schip, blijf je in de Nederlandse wateren of ga je verder van huis. Je werkt als stuurman en als scheepswerktuigkundige. Je houdt je bezig met navigatie, communicatie en techniek. Je loopt wacht op de brug en controleert of het schip de juiste koers vaart. Je zorgt voor het onderhoud van de installaties aan boord. Ook help je mee bij het binnenhalen van de vis en help je deze te verwerken. Verder zorg je voor het onderhoud van de installaties aan boord. Een avontuurlijke baan die dichtbij de natuur staat.

Benieuwd of deze opleiding iets voor jou is? Volg de onderstaande live sessie donderdag van 13.30 tot 15.30 uur in Microsoft Teams. Zorg dat je vijf minuten voor de starttijd ingelogd bent.

Je opleiding en vakkenpakket

Bij ons op school leer je navigeren zodat je op een veilige en economische wijze naar de visgronden kunt stomen. Daarnaast leer je hoe het technisch onderhoud aan boord moet uitvoeren zodat je alle mogelijke storingen aan boord kunt verhelpen. Maar er is vooral aandacht voor alles wat met het vissen te maken heeft. Je leert netten boeten en repareren en scholen vis opsporen met behulp van de apparatuur aan boord. Ook leer je hoe je op verantwoorde wijze vis moet vangen en verwerken. Tijdens je opleiding krijg je les in onder andere Navigatie, Meteo, Instrumenten, Elektrotechniek, Voortstuwing, Vismethoden, Visserijkunde, Visverwerken en Netten berekenen. Een deel van je opleiding breng je door op de unieke visserijsimulator en in het boetlokaal.

Op de website van het SBB kun je informatie vinden over je kansen op werk en stage.

Leuk om te weten

Wil je na je opleiding verder leren? Dan kun je met dit diploma doorstromen naar de opleiding Visserij officier alle vissersschepen S4.

Open dagen

De voorlichting van het STC mbo college gaat online door! Wanneer het jou uitkomt, kijk je diverse video’s terug. Het is misschien iets anders dan je van ons gewend bent, maar ook online proberen wij jou een zo goed mogelijk beeld te geven van onze school, de opleiding, stage en toekomstig beroep.

Ben je na de online voorlichting nog niet helemaal zeker of deze opleiding bij je past? Meld je dan per e-mail aan voor een meeloopdag of vraag een studiekeuzeadvies aan.

Heb je aanvullende vragen over de opleiding, neem dan contact op met onze locaties Stellendam (0187 – 49 19 68) of Katwijk (071 – 401 32 98).

Aanmelden
Wil je je na het lezen van deze informatie aanmelden? Klik dan op de button met de juiste locatie:

Katwijk

Stellendam

Schoolkosten
Als je je aanmeldt voor deze opleiding, moet je rekening houden met school- en andere kosten. Klik op onderstaande links voor het overzicht per opleiding/locatie, per jaar.

Mbo-opleiding Stuurman werktuigkundige vissersschepen SW5 | STC mbo college

 

 

Opleidingsniveau:
mbo niveau 3
Leerwegen:
bol (mbo)
Duur:
3 jaar
Start:
7 september 2020
Branche:
Zeevisvaart
Opleidingseisen:
minimaal een diploma kaderberoepsgerichte leerweg
overgangsbewijs havo / vwo klas 3 naar 4
relevant, door de overheid erkend bewijsstuk of diploma
mbo-niveau 2 diploma

Lloydstraat 300

3024 EA Rotterdam

Telefoon: 010 - 44 86 444

E-mail: voorlichting@stc-r.nl