Medewerker operationele techniek – maintenance (niveau 2) - Procesindustrie

Mbo-opleiding Medewerker operationele techniek - maintenance | STC mbo college Rotterdam

Je toekomstig beroep

De medewerker operationele techniek – maintenance werkt als monteur. Je houdt je bezig met het plegen van onderhoud aan verschillende soorten installaties. Je monteert, repareert en test deze installaties en brengt er rapport over uit. Je werkt bijna altijd aan een specifiek onderdeel van de installaties. Dat kunnen pompen zijn, maar ook appendages, separatoren of dieselmotoren. Als onderhoudsmonteur werk je vaak in teamverband en maak je gebruik van uiteenlopende hulpmiddelen, gereedschappen en meetapparatuur. Het is belangrijk dat je over sociale vaardigheden beschikt, dat je klant- en kwaliteitsgericht bent. Met dit diploma op zak kun je aan de slag bij bijvoorbeeld onderhoudsbedrijven (contractors) in de energiesector of de procesindustrie.

Je opleiding en vakkenpakket

Tijdens deze tweejarige opleiding krijg je een uitgebreid pakket aan technische en exacte vakken zoals Wiskunde, Natuurkunde en Scheikunde, Elektrotechniek en Procestechniek, Werkplaatstechniek en Procesbeheersing, Hulpsystemen, Materialen en Gereedschappen, Technisch tekenen, Stoominstallaties en VCA. Daarnaast krijg je ook een aantal algemene vakken zoals Nederlands en Engels.

Op de website van het SBB kun je informatie vinden over je kansen op werk en stage.

 

Leuk om te weten

Veel van onze studenten blijven uiteindelijk werken bij het bedrijf waar ze stage hebben gelopen. Tijdens je opleiding ga je regelmatig op excursie naar een bedrijf of bezoek je een beurs.

Open dagen

Wil je meer weten over deze opleiding? Bezoek dan de open dag op 18 januari op de locatie Kerkhoekstraat 1 in Brielle.

Ben je na het bijwonen van een open dag nog niet helemaal zeker of deze opleiding bij je past? Meld je dan aan voor een meeloopdag of vraag een studiekeuzeadvies aan. Heb je aanvullende vragen over de opleiding, neem dan contact op met ons servicecentrum via 0181 – 41 27 99.

Aanmelden
Wil je je na het lezen van deze informatie aanmelden? Klik dan hier om doorgeleid te worden naar de aanmeldpagina.

Na de aanmelding word je uitgenodigd voor een intake. Deze intake is verplicht. Meer over de aanmeldprocedure vind je hier.

Schoolkosten
Als je je aanmeldt voor deze opleiding, moet je rekening houden met school- en andere kosten. Klik op onderstaande links voor het overzicht per opleiding/locatie, per jaar.

mbo-opleiding Medewerker operationele techniek - maintenance | STC mbo college Rotterdam

Opleidingsniveau:
mbo niveau 2
Leerwegen:
bol (mbo)
Duur:
2 jaar
Start:
7 september 2020
Branche:
Procesindustrie
Opleidingseisen:
minimaal een diploma basisberoepsgerichte leerweg
overgangsbewijs havo / vwo klas 3 naar 4
mbo-niveau 1 diploma
relevant, door de overheid erkend bewijsstuk of diploma

Kerkhoekstraat 1

3232 AE Brielle

Telefoon: 0181 - 412 799

E-mail: mboprocesindustrie@stc-r.nl