Logistics Engineering - Logistiek en warehousing

hbo stc

Vierjarige bachelor, 50% Engels en 50% Nederlands

Heb je je wel eens afgevraagd wat er in de truck zit die voor je in de file staat op de snelweg? Misschien zit er voor een vermogen aan computerapparatuur in, misschien zit hij wel vol met aardappelen. En waarom zitten die goederen niet in een vliegtuig, een trein, of in een zee- of binnenschip? Waarom zijn ze nu op de weg en niet gisteren of morgen? In Rotterdam worden vervoersstromen met elkaar verbonden en vervoersstromen staan centraal in de hbo-opleiding Logistics Engineering.

De opleiding Logistics Engineering heette voorheen Logistiek en Technische Vervoerskunde. Als je een internationale carrière ambieert, dan bereidt de opleiding je hier ook op voor! In overleg met de opleiding kun je een deel van de opleiding in het buitenland doorbrengen, bijvoorbeeld tijdens je stageperiode of tijdens een uitwisselingsprogramma met een hogeschool in het buitenland. Tijdens de opleiding groeien studenten toe naar functies als teamleider of manager planning, logistiek manager, supply chain manager of inkoopmanager.

 

Het Beroep

Bij de opleiding Logistics Engineering ligt het zwaartepunt op transport. Het is natuurlijk ook niet voor niets dat je deze opleiding vindt in ‘Mainport Rotterdam’. Goederen afkomstig van zeeschepen worden verdeeld over de weg, het spoor, de binnenvaart en de lucht, en omgekeerd. Zo ontstaan er wereldomvattende vervoersketens. Het beheersen en organiseren van deze ketens is waar het bij deze opleiding om gaat.

Meer weten?
Op de website van Hogeschool Rotterdam vind je alle informatie over deze opleiding, klik hier door.
Heb je vragen over deze opleiding? Neem dan contact op met de afdeling Studievoorlichting of bezoek een open dag.

Opleidingsniveau:
hbo
Leerwegen:
Voltijd (hbo)
Duur:
4 jaar
Branche:
Logistiek en warehousing
Opleidingseisen:
check de website van Hogeschool Rotterdam

Lloydstraat 300

3024 EA Rotterdam

Telefoon: 010 - 794 77 00

E-mail: rmi-bedrijfsbureau@hr.nl

  • STC Group
  • STC Group
  • STC Group
  • STC Group